Media centar

Medija centar IUNP u svojoj osnovnoj dijelatnosti priprema i pravovremeno plasira domacoj i inostranoj javnosti sve važne informacije o ovoj ustanovi.
Zadaci ovog centra su :

-pravovremeno oglašavanje svih konkursa za upis studenata,

-prijem novog osoblja u nastavno–obrazovni process i administrativne –dijeladnosti Univerziteta,

-isticanje svih važnih uspeha studenata i nastavnika Univerziteta na promotivnim skupovima za potrebe medija

-ostvarivanje komunikacije sa drugim, istim ili slicnim ustanovama u zemlji i inostranstvu,

-praćenje i prezentacije svih izdanja Univerziteta

Medija centar predstavlja sponu Univerziteta sa okruženjem. Ta spona se posebno ogleda u povezanosti studenata sa medija centrum, gde oni kroz svoje emisije, iz svog, studenskog ugla predstavljaju dešavanja sa IUNP. U prethodnoj akademskoj godini posebno su bile prepoznatljive sledeće emisije:

Studentski dnevnik je centralna informativna emisija, koja će Vas izveštavati o naucnim, obrazovnim, istraživačkim i kulturnim sadržajima, pre svega na Internacionalnom univerzitetu kao i u univrezitetima u okruženju i svetu. Emituje se jednom nedeljnom, svakog petka od 18h.

Uz studentsku kafu emituje se jednom nedeljno, svakim četvrtkom od 18 h, gde studenti uz studensku kafu razgovaraju sa svojim profesorima, uspešnim studentima o njihovoj naučno nastavnoj karijeri ,evocirajuci dane njihovog studiranja, uočavajuci razlike (prednosti i mane) nekadasnjeg i sadasnjeg visokoškolskog obrazovanja.

Studentski mozaik se emituje jednom mijesecno, srijedom od 18h. Nasi studenti se bave tradicijom, kulturom i humanitarnim radom i kroz ovu emisiji prestavljaju svoj doprinos zajednici u kojoj zivi. Zamisao ove emisije je da stvori svest studentima o tradiciji, kulturi i odlikama naroda iz kog dolazi, kao i naroda sirom sveta. Takodje je ideja da se ostvari vaspitni cilj studenata kroz humanitarn rad.

Fashion gallery emituje se svakog utorka od 18h. Asistenti i studenti departmana umjetnosti nas upoznaju sa svojim umjetničkim radovima i poznatim galerijama, kao i modnim radovima, a vrlo često bivaju dobri kritičari sve onoga što se javlja u modnoj industriji.

Studentski kutak
je radio emisija. Emituje se svake subote uživo u intervalu od 10-12h. Student svih departnama učestvuju u njenoj realizaciji. Emisija je edukativno zabavnog karaktera. Direktno u program se mogu uključivati studenati i sugradjani.


No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields